top of page
  • lettyvandergeest

Dit boek lees je omdat je het nodig hebt

en wie heeft dat niet?

Iedereen kent toch wel periodes dat het leven niet loopt, of zelfs pijn doet. Veel jonge mensen hebben last van depressies, en komen niet aan een goede psycholoog. Ikzelf heb ook ontzettend geworsteld met psychologen, psychiaters, medicijnen, en allerlei alternatieve hulpverleners. Ze hadden allemaal wel wat, maar niemand kwam ooit tot de kern.

Natuurlijk zat de oorzaak in mijn jeugd. Dat is bij bijna iedereen zo. En ik wist ook waar het vandaan kwam, op een gegeven moment. Maar dan nog! Ze zeggen altijd dat dat zo'n beetje de oplossing van je probleem is, maar dat heb ik totaal niet zo ervaren. Ik bleef hardnekkig vasthouden aan mijn wensen, mijn romantische ideeën over hoe ik dacht dat het leven er idealiter uit zou moeten zien. Ik vocht en vocht en vocht. Maar was uiteindelijk totaal de weg kwijt.

Meneer Veltman, waar ik eindelijk terecht kon, snapte het wel. Hij kwam ook met dingen waar ik wat aan had. Niet dat dat gemakkelijk was, maar ik vertrouwde hem, dat duurde ook nog wel twee jaar hoor, en ik dacht ja, zoals ik het nu al die jaren gedaan heb, dat werkt dus niet. Laat ik het toch maar eens op zijn manier proberen. Wat ik als bewijs van Liefde had gezien, bleek eerder relatieverslaving te zijn, codependentie. Die afhankelijkheid waarvan we denken dat we die niet hebben, maar die er stiekem toch voor zorgt dat we de goedkeuring van een ander - een man - nodig hebben. Zoals we die vroeger van onze vader en moeder nodig hadden.

Hoe dat proces van verandering ging, en vooral hoe ik daar zo gelukkig van ben geworden, ga je lezen en begrijpen. Geniet ervan!


Er zijn trouwens nog wel een heleboel boeken waar ik ontzettend veel aan gehad heb. Een paar staan in mijn speciale kastje op mijn werkkamer, als reminder aan dat ik best wel wat bijgeleerd heb.


In mijn boek heb ik een keurig lijstje staan, misschien heb je er ook wat aan.
382 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
  • Facebook
  • Linkedin
  • tjilpen
  • Instagram
  • Whatsapp
  • Spotify
bottom of page