top of page
  • lettyvandergeest

Samen

Woorden kunnen ontzettend veel pijn doen. Mensen hebben in het verleden wel ondoordachte -of welgeplaatste- woorden gezegd die ik onbevangen aanhoorde en die knetterhard binnenkwamen.

Hoe raak ik die ooit kwijt, dacht ik toen. In mijn hoofd begon ik onmiddellijk op te ruimen maar dat lukte lang niet altijd. Kijk toch uit wat je terloops tegen iemand zegt, jij bent het in twee tellen vergeten maar de ander blijft er misschien een leven lang mee rondlopen.

Maar woorden kunnen ook helend zijn, en verzachtend. Je een nieuwe weg wijzen. Troost en liefde bieden en houvast.

Dat hadden de zinnetjes van mijn psychiater Meneer Veltman allemaal. Ze kwamen binnen maar legden tegelijk een laagje zachte watten om mijn gekneusde binnenste. Ze zorgden ervoor dat ik weer durfde te leven, dat niet alles zo’n pijn meer deed en dat ik verder durfde. Ik heb mij zo vaak hopeloos gevoeld, watertrappelend in de zee, nergens land in zicht om te rusten.

Nu de eerste reacties op mijn boek binnenkomen merk ik: mensen begrijpen het allemaal! De herkenning is enorm! Ook het respect voor mijn doorgemaakte geworstel lees ik voortdurend in de mailtjes die ik krijg. Dus misschien was er al die tijd wel land in zicht maar zag ik dat alleen niet.

Wat ook zo mooi is: iedereen haalt er wat anders uit. Het gaat om vertrouwen, zegt iemand, om loslaten, een ander. Geluk zit in jezelf, het gaat over acceptatie, liefde.

En die liefde en dat begrip, dat voel ik enorm.

Zo blij.

Vanaf vandaag gaat het boek de wijde wereld in, gaan ook ‘vreemde’ mensen het (hopelijk!) kopen en lezen. De investering moet er wel uit natuurlijk!

Maar dankzij jullie, de eerste lezers, ben ik vol vertrouwen. Nou en dat mag in de krant.

Ik heb een paar echt geweldige interviews mogen geven, die waren bijna louterend, soms.

Maandag a.s. 17.00 zit ik bij Tijd voor Max.

Daarna ga ik even een tijdje op de bank bonbons liggen eten, want dit waren wel even wat uitdagingen genoeg.

'Samen' staat er onder deze tekening van Linda Rusconi, die op mijn boek staat. Daar ben ik mijn leven lang naar op zoek geweest. En dat samen dat voel ik nu.520 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
  • Facebook
  • Linkedin
  • tjilpen
  • Instagram
  • Whatsapp
  • Spotify
bottom of page